День народження Тараса Григоровича Шевченка.

День народження Тараса Григоровича Шевченка

9 березня минає 208-а річниця від дня народження великого поета України – Тараса Григоровича Шевченка. Все його життя і творчість були присвячені українському народу. Поет мріяв про ті часи, коли його країна буде незалежною суверенною державою, коли в Україні шануватимуться мова, культура та історія народу, а люди будуть щасливими.

Т. Г. Шевченко є одним з найвидатніших майстрів українського образотворчого мистецтва. Він працював у галузях станкового живопису, графіки, монументально-декоративного розпису та скульптури, досконало володів технікою акварелі, олії, офорту, малюнка олівцемі пером. Він є автором понад тисячі мистецьких творів. У 1859-1860 роках виконав офорти з творів зарубіжних художників, за які отримав звання академіка гравірування.

Ім'я Тараса Шевченка відоме в усьому світі: у багатьох країнах йому встановлені пам'ятники, його твори перекладені майже на всі мови світу, його ім'ям в Україні названі навчальні заклади, театри, площі, вулиці, міста.

Національна опера України, Київський національний університет, центральний бульвар міста Києва носять ім'я видатного сина українського народу - Тараса Шевченка. Сьогодні, коли наш народ героїчно виборює свободу та незалежність, слова Шевченка актуальні, як ніколи. Шевченкове пророче слово звучить з вуст наших воїнів, волонтерів, письменників, парламентарів, дипломатів.

/Files/images/275209914_2156914291151888_4545418395110224349_n.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 84

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.